Starší žáci A - zápasy 20. 3. 2024

Keltí derby starších žáků vyhrálo Béčko

V úterý večer se v Hlinkách odehrálo další keltské derby starších žáků. Zápas, kde se hraje o velkou prestiž porazit své kamarády a spoluhráče, byl dlouhou dobu vyrovnaný. I když měli trochu více ze hry starší žáci A, bylo to Béčko, které ve třetí třetině dokázalo odskočit a dojít si pro výhru 6:3.

Komentář trenéra starších žáků A Ondřeje Baleky:

"Druhé Keltské derby nabídlo v první třetině spousty nepřesností, a tak první část skončila bez branek. Ve druhé třetině oba týmy začaly hrát více aktivně. Začaly padat branky, herní projev vypadal mnoho lépe z obou stran a skóre bylo 2:2. V poslední třetině šlo keltí Áčko do vedení, ale houževnatý výkon Béčka byl odměněný vyrovnávací brankou. Nakonec z důrazu v předbrankovém prostoru vytěžilo Béčko i čtvrtou branku. To na tým Áčka zapůsobilo jako studená sprcha a Šlechta dvěmi brankami přiřknul všechny body svému týmu. Z mého pohledu si náš tým vytvořil více nebezpečných situací, ale v koncovce jsme nebyli efektivní."

Komentář trenéra starších žáků B Tomáše Mathausera:

"Do derby jsme nastoupili s očekáváním velmi emotivního, ale vyrovnaného zápasu. Konečně se nám podařilo sestavit tým na kompletní tři lajny za přispění Fretek a mladších žáků. Tento fakt nám dopřál luxus, že hráčům nedošly síly jako v předchozích zápasech s nekompletní sestavou. Průběh zápasu byl velmi vyrovnaný a díky výborné práci každého hráče se nám podařilo získat všechny tři body. Zásadní byl výkon brankáře, který čelil smršti střel a pustil pouze tři "fíky". Obránci přistupovali k útočníkům soupeře s maximální zodpovědností a eliminací maximálního počtu šancí. V neposlední řadě výborně doplňovali útok. Útočné formace se po celý zápas tlačily do soupeřova brankoviště a snažily se co nejvíce míčků směřovat do jejich sítě. Tým fungoval jako celek a každý jednotlivý hráč byl nepostradatelnou součástí stroje, který "urval" vítězství.”